Kootussa Ravissa

25. syyskuuta 2013

Charles Owen-päivä

Tili tuli, tili meni!
Tänään tuli sitten laitettua tilaukseen uusi kypärä! Eli tänään oli Keravan Horse & Riderissa tämä Charles Owen-päivä mistä mainitsinkin jo aiemmin, ja niin siinä kävi, etten ilman uutta kypärää sieltä lähtenyt pois. :D Taino lähdin, mutta tilaukseen meni upouusi Ayr8 "build your own" musta samettinen kypärä, johon tulee pinkki ja glitterhopea tuplanauha reunus! Kuulostaa karulta, mutta tämä ei ole mitenkään yliampuva tai ällö. Mun mielestä tulee tosi tyylikäs. :) Sitähän voisi ruveta harkitsemaan sitten kisoissakin enemmän kypärän käyttöä silinterin sijaan, nyt kun on ihan tyylikäs kypäräkin. :)

Mulla on aina ollut vain halpiskypäriä käytössä, tällä hetkellä Euto-Liten kypärä. Olen käyttänyt numeroa liian isoa kypärää koska jos on oikean kokoinen kypärä, niin se vain puristaa mua otsasta ja alkaa särkeä päätä. Toisaalta kuitenkin kypärä jää tyhjäksi sivuilta, eli saan kämmenen laitettua korvien kohdalta kypärän sisään. Olen siis käyttänyt kokoa 59 tai 60. Nyt edustaja antoi mun päähän kokoa 58 olevan kypärän ja se istui kuin valettu! Outo tunne, kun on kypärä päässä ja se reunustaa koko pään tasaisella paineella! Saiskohan nyt päänsäryt kyytiä, kun ei purista otsaa ryttyyn?

Kuva ei tee oikeuksia kypärälle, mutta tuolla idealla on nyt tuunattu! Eli haalea vaaleanpunainen ja hopeinen reunus. :)
Tuleva kisahuopa, samat värit kanttinauhoissa kuin kypärässäkin!
 Ensi kautta varten saan Equilinen sponsorikisahuovan. Kypärän tuunaus mielessä valittiin myös tähän kisahuopaan samoilla väreillä olevat kanttinauhat. :)


CO:oita joka lähtöön, näköön, makuun ja kokoon.



Löysin myös yllätyksenä tosi näppärät "suojien suojukset", eli tälläiset tummat suojapussit jotka voi laittaa vaikka valkosten pinteleiden päälle kuljetukseen, tai muuten vaan kurakeleillä suojaamaan suojia kuralta. :) Yleensä laitan kisa-aamuna jo kotona suojat/pintelit Hertalle, mutta en ole takajalkoihin laittanut sattuneesta sottaisesta syystä kuljetukseen. Nyt voin laittaa suojat kaikkiin jalkoihin jo valmiiksi kotona ilman että ne menee p*skanruskeiksi kuljetuksessa.

Nämä "suojien suojat" tarttuivat mukaan. 

Ainahan sitä saa kuolata...


Equilinen näppärä teline, helppo jokaisen suunnitella omaa tulevaa huopaa!

Equilinen huopien värivaihtoehtoja.
 Mielenkiinnosta ostin myös More Muscle pellettejä. Kilon pakkaus riittää noin 30 päiväksi ja tämä on kuuriluontoinen lisäravinne, eikä jatkuvaan käyttöön. Koti-valmentaja sanoi että H on vähän "kuivunut" sitten viime kevään. Ei se varsinaisesti laiha ole, mutta on kuivunut lihaksistoltaan. Katsotaan onko tästä kovasti kehutusta tuotteesta hyötyä ja saisiko H taas lihaksiinsa pyöreyttä treenin lomassa.

Hilton Herbs yrttivalmisteet.
Kävin aamusella ratsastamassa H:n ja hyi että oli kylmä! Kesken ratsastuksen alkoi satelemaan rakeitakin... Onneksi H oli aikas kiva! Menin vain nivelillä ja ilman kannuksia. Tein paljon siirtymisiä ensin käynnissä kootusta käynnistä keskikäyntiin. Koko ajan pidin huolen että hevonen tulee takaisin koottuun käyntiin ja kokoaa, mutta lähtee myös venyttämään askelta keskikäyntiin. H:lla on tapana välillä kävellä alta pois käynnistä. Se kyllä tulee takaisin, mutta kun haluaisit lähteä ratsastamaan käyntiä enemmän eteen ja pidemmällä askeleella, se lähteekin vain kipittämään alta pois. Nyt onnistui tosi kivasti ja kiinnitin erityisesti huomiota siihen, että lähtee kävelemään selän läpi, työntäen takaa ja lavat irtonaisina. Käynti on kyllä kehittynyt paljon! Näkyy myös radoilla, ollaan saatu joskus jopa 7 käynnistä, vaikka se on kyllä yleensä ollut meidän heikoin lenkki. :)

Jatkoin samalla idealla myös laukassa. Lyhyet sivut koottua laukkaa, välillä jopa pari askelta piruettilaukkaa kulman läpi, jonka jälkeen ETEEN keskilaukkaan pitkälle sivulle, sitten takaisin kiinni ennen kulmaa. Onnistui hyvin! Muoto säilyi ja siirtymät tuli kevyesti. Lyhyen sivun kokoamisissa joutuu käyttämään aika paljon jalkaa, jotta poljenta takaa säilyy, mutta kun lähdetään keskilaukkaan, mun tarvitsee oikeastaan vain "päästää" se keskilaukkaan. Avaan lonkat ja annan sille tilaa lähteä eteen. Kun on aika ottaa kiinni, niin ensin taas pohkeet kiinni ja kokoaminen, sitten vasta pidätteet edestä. Tällä pyrin olemaan mahdollisimaan kevyt kädellä. Kokoaminen ja hidastaminen tapahtuu istunnalla ja pohkeella.

Lopuksi yritin ratsastaa ravissa H:ta vähän enemmän matalempaan muotoon, jotta saisin ylälinjaa venymään. "Niska alas, selkä ylös"- periaate!
 Oon vähän liikaa ratsastanut sitä vaan kisamuodossa, joten nyt kyllä pitää alkaa enemmän vaihtelemaan niitä muodon asteita.

Huomenna sitten menen Ypäjälle koko päiväksi Kyvyt Esiin-tapahtumaan. Siellä on kaksi tuttua varsaa. Toinen varsoista on 2 vuotiaiden sarjassa, se on meidän tallin siitostamman toissa kesäinen varsa For Enjoy Ask Z:ta (varsasta kertova blogi Varsasta Hevoseksi). Tämän saman siitostamman lapsenlapsikin on Ypäjällä mutta 3-vuotiaiden sarjassa, Ustinovista oleva tammavarsa. Saas nähdä miten karsinnat menee!

15 kommenttia

  1. Hei sullahan on kypärien kanssa sama juttu kun mulla! :-D Mullakin jää tosi monissa kypärissä just sivut tyhjiksi jos otsasta ja takaa natsaa. Tossa mun lamicellissä asiaa auttaa onneksi se koon säätösysteemi rulla; muut kypärät ei mulle sit oikein istukaan :-D

    Mutta siistin näkönen kypärä näyttäys olevan sulle tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Meillä on samanmalliset päät? :D Kokeilin sitä CO:n wellingtonia (Vai mikä lie) ja se taas ei istunu ollenkaa. Tää ayr kyllä istui. Outoa kun oli oikeasti päätä ympäröivä kypärä! :D

      Tosta tulee hieno! :D

      Poista
  2. Ihana kypärä tulossa! Ensi vuonnahan kaikissa kisoissa pitää käyttää kypärää, mäkin oon jättänyt jo silinterin hyllylle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeks mitä?! :D Pitääkö? :o En ole kuullutkaan!

      Poista
    2. Joo pitää :) Eli kaikentasoissa kisoissa kypärä on pakollinen ensi vuonna :)

      Poista
    3. Eikä... :D tulipas tämä tieto puskista! Olinpas sitten kaukaa viisas ja panostin vähän tyylikkäämpään kypärään alitajuntaisesti. :D

      Poista
  3. Tosi magee tuo uusi kypäräsi! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta odottaa että se tulee ja pääsee testaa tosi toimissa!

      Poista
  4. paljon noi suojien pussukat makso? oliko niitä erikokoisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi maksoi 12 euroa about eli ei paha! Noissa on siis kaks kappaletta suojia, eli jos haluat joka jalkaan ni joutuu ostaa kaksi pakkausta :)

      Poista
    2. Ja koko vaihtoehtoja on s, m ja L. Nyt en vaan muista mitä sillä hetkellä hyllyssä oli :)

      Poista
  5. Mullakin on ollut tuo Ayr puolitoista vuotta, tykkään siitä kovasti. Ostin sen Englannin-matkalta, maksoi muistaakseni 170 euroa, väri on musta-musta ilman koristeita. Se istuu mun suippoon päähäni kuin nakutettu. Ja ratsastihan Charlotte Dujardin sellaisessa kypärässä olympiavoittoon, eli hyvä sen täytyy olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä eka kypärä joka munkin suippopäähän istui. :)
      Paree ratsastaa itsekin sitten voittoon kun on hyvä kypärä! ;D vaikka mua vähän masentaa jos ei tosiaan enää saa silinteriä käyttää... :D

      Poista
  6. Moikka! Mitä maksoi kypärä, kun siihen yhdisti oman tahdon mukaan noi nauhat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo apua... Mitähän tuo maksoi.. Kun ei vanha enää muista :D

      Se oli jotain vähän päälle 300 euroa?

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!